Strafrecht Blog

Ik wil je graag informeren over ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Mijn blogs gaan over onder andere; strafrecht, cybercrime, het strafblad en nog veel meer.

Tbs: do of don’t?

Afgelopen week was de zaak van drievoudig moordenaar Thijs H. in het nieuws. Hij kreeg 18 jaar cel en tbs opgelegd door de rechter.

Lees meer

Jolien, strafrechtadvocate, aangenaam

Ik heb de laatste tijd weer aardig wat nieuwe volgers gekregen, tijd voor een herintroductie. Ik ben Jolien, sinds 7 jaar strafrechtadvocate.

Lees meer

Strenge strafmaatstaven

Afgelopen week heeft de Eerste Kamer een nieuwe wet Straffen en Beschermen aangenomen. De wet, die naar verwachting volgend jaar mei in werking treedt.

Lees meer

Openbaar Ministerie blijf bij uw leest

De achterstand in strafzaken, waarvan de teller voor de Corona crisis al op 22.700 stond, is tijdens de intelligente lockdown opgelopen tot ruim 50.000 zaken.

Lees meer

Rechten cliënten onder druk

Politiebureaus, gevangenissen en rechtbanken worstelen met de beschermingsmaatregelen om Corona-besmetting te voorkomen.

Lees meer

Cassatie in het belang der wet

Afgelopen week was er een bijzondere uitspraak van de Hoge Raad. Voor het eerst werd een arts die euthanasie had gepleegd bij een dementerende patiënt van alle rechtsvervolging ontslagen.

Lees meer

Rechtbanken, voortgang erin houden!

Afgelopen week las ik een nieuwsartikel van de NOS dat 80% van de rechtszaken nog steeds doorgaat. Maar mijn persoonlijke ervaring is anders.

Lees meer

Thuiswerken als strafrechtadvocaat

Normaal gesproken vind ik het heerlijk als ik een ochtendje, middag of dag kan thuiswerken. Bij mij betekent dat vooral veel werk kunnen verzetten. Ik word (bijna) niet gestoord en...

Lees meer

Corona treft ook strafrecht

De overheid neemt strenge maatregelen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan, maar wat voor invloed heeft dit voor de advocatuur en in mijn geval strafrecht?

Lees meer

Voorarrest en beperkingen! Help, En nu?

Soms zitten cliënten van mij in alle beperkingen. Wat houdt dit nu precies in?

Lees meer

Appelleren is riskeren (!)

Hoger beroep instellen in het strafrecht, hoe werkt dit en wat zijn de consequenties?

Lees meer