Vormen van strafrecht

Voor degenen die mij nog niet kennen: ik ben Jolien Klomp, strafrechtadvocate bij de singel advocaten in Enschede. Ik deel al een tijdje via mijn blogs waar ik in mijn werk mee te maken krijg.

Als strafrechtadvocaat verleen ik bijstand in alles fasen van de strafrecht procedure en voer ik voor mijn cliënten de beste verdediging. Ik heb een grote passie voor mijn vak, vandaar dat ik mijn kennis en ervaringen graag deel. De komende tijd ga ik blogs schrijven over de verschillende vormen van strafrecht die er zijn:

  • Regulier strafrecht (o.a. diefstal, geweldsdelicten, drugs, fraude/oplichting)
  • Schadevergoedingen
  • Bijzonder strafrecht (zoals cybercrime, belastingfraude en verkeersdelicten)
  • Jeugdstrafrecht (voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die in aanraking komen met politie en justitie)
  • Artikel 12 procedure (klaagschrift dat kan worden ingediend als de officier van justitie besluit om een zaak niet te vervolgen of af te doen met een transactie of strafbeschikking)
  • Overig strafrecht (bijvoorbeeld bezwaar tegen het omzetten van een taakstraf of een weigering van teruggave van inbeslaggenomen zaken)

Ik zal inhoudelijk op de verschillende expertises ingaan: wat ze precies inhouden, op welke manier ik ze in de praktijk tegenkom en voorbeelden van zaken. Ik hoop dat je daardoor een beter beeld van het strafrecht krijgt. Ik stel de belangen van mijn cliënten altijd voorop door naar de juiste strategie en oplossing te zoeken. Ik gebruik mijn ervaring en juridische kennis om anderen te helpen, dat is mijn belangrijkste drijfveer. Daarnaast houd ik ook van een uitdaging, en die kom ik regelmatig in mijn werk tegen. Lees de komende weken met mij mee, dan vertel ik je er meer over. Heb je vragen over een van deze strafrechten? Neem dan contact met mij op.