In de media

Regelmatig verschijnen zaken waar ik mee bezig ben of bij betrokken ben in de media.
In de meeste gevallen komen zaken uit de media dan ook op mijn website te staan.

Almelose (21) gaat tekeer tegen ex en zijn moeder op sociale media: voorwaardelijke boete voor smaad

Selina C. (21) trouwt op jonge leeftijd. Het huwelijk van de Almelose kent geen gelukkig eind. C. krijgt dinsdag een voorwaardelijke boete van 400 euro, omdat ze lelijke dingen zei over haar ex op sociale media.

Lees meer

Dodelijk ongeluk bij Weerselo veroorzaakt met levensgevaarlijk barrel, verdachte ontdaan: ‘Dit gun je niemand’

WEERSELO/ALMELO - Het is technisch gezien een barrel, de bestelbus die beginnend bestuurder B. (21) vorig jaar meeneemt uit de bedrijfsvoorraad van de garage van zijn vader. Amper een kilometer van zijn huis verliest hij de controle over het stuur. Hij raakt een wandelend stel. De man is op slag dood. Zijn 71-jarige vrouw raakt zwaargewond.

Lees meer

Spugende winkeldief Enschede: ‘Sluit mij maar twee jaar op’

ENSCHEDE/ALMELO - Klanten waarschuwen eind januari het personeel van de Albert Heijn aan het H.J. van Heekplein: iemand steelt vier fietssloten. Winkelpersoneel herkent hem meteen. Hij heeft al een winkelverbod van ruim een jaar. 

Lees meer

Enschedeër ontsnapt op nippertje aan geraffineerde oplichtingstruc met in Duitsland gekochte Volkswagen

Een Enschedeër was net in Duitsland voor 18.000 euro de trotse bezitter geworden van een mooie Volkswagen Golf. Alles leek netjes in orde. Maar toen hij in Enschede uitstapte stond er plots een wildvreemde man voor zijn neus, die op boze toon de auto terugeiste. 

Lees meer

Restaurantmanager uit Enschede verzorgt op kosten van zorginstelling Liberein de catering bij feestjes

25 oktober 2021

ENSCHEDE/ALMELO - In 2018 rijst de verdenking dat restaurantmanager Marinus van S. (55) van Liberein in Enschede op kosten van de zorginstelling de catering verzorgt bij feestjes op de lagere school en de voetbalvereniging van zijn kinderen. 

Lees verder

Vier maanden cel dreigt voor Enschedeër die zijn groene vingers gebruikt voor hennepteelt

29 juni 2021

ENSCHEDE - Enschedeër Bertus F. wordt alom gezien als een man met groene vingers. Alleen wendt hij zijn talenten niet aan voor de aanleg van mooie tuinen, maar voor de teelt van hennep. Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, schrijft hij opnieuw een onvoorwaardelijke celstraf van 4 maanden bij aan zijn toch al flink gevulde strafblad. 

Lees verder

Brute ontvoering van man in badjas Almelo, officier van justitie wil ZZP’ers jaren achter de tralies

5 februari 2021

ALMELO - Een vrachtwagenchauffeur die rond het vallen van de avond van 30 maart vorig jaar langs het Nijreesbos rijdt, ziet plots een man in badjas en slippers tevoorschijn komen. De halfnaakte man gebaart dat hij mee wil. De chauffeur vertrouwt het niet en besluit door te rijden. Dat hij te maken heeft met een slachtoffer van een brute en gewelddadige ontvoering beseft hij op dat moment niet.

Lees verder

Twentse partydrugdealers krijgen strafkorting omdat ze te lang moesten wachten op rechtszaak

10 februari 2021

ENSCHEDE/ALMELO - De politie maakt in december 2017 korte metten met de handel van partydrugs in Twente als ze Michael van der V. (30) aanhoudt. In de woning die van der V. huurt aan de Korte Hengelosestraat in het centrum van Enschede worden zakken vol xtc-pillen, honderden grammen amfetamine, lsd-strips en liters ghb aangetroffen.

Lees verder

Na overval op pompstation met hoogzwangere kassière in Almelo: politie pakt 3 verdachten op

25 mei 2021

ALMELO/GEESTEREN (GLD) - De politie heeft drie mannen aangehouden na twee overvallen op tankstations in het Gelderse Geesteren en Almelo. Het gaat om een 18-, 19- en 20-jarige man uit Almelo. De kassière van het pompstation in Almelo was hoogzwanger ten tijde van de gewapende overval.

Lees verder

Werkstraf voor Oldenzaler die file niet zag en daardoor vrouw doodreed bij Azelo

24 juli 2020

AZELO/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Oldenzaler Geert N. (51) veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur omdat hij op 18 maart vorig jaar een aanrijding met dodelijke afloop veroorzaakte op de A35/A1 bij knooppunt Azelo. 

Lees verder

Kleinzoon (26) in Hengelo sticht brand bij oma en belt haar uit bed

19 februari 2020

ALMELO/HENGELO - Alain L. (26) stichtte brand bij zijn oma aan de Magdalenalaan in Hengelo. Toen de verwarde kleinzoon uitslaande vlammen zag belde hij bij oma aan om haar te wekken. Hij moet hulp krijgen, vinden oma en zijn ouders.

Lees verder

Gevangenisstraffen geëist voor gooien molotovcocktails naar moskee Enschede

30 september 2016

ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vandaag gevangenisstraffen geëist tegen vijf mannen uit Enschede voor het gooien van molotovcocktails naar een moskee in Enschede op 27 februari 2016. De officier van justitie acht de mannen schuldig aan brandstichting en poging tot brandstichting gepleegd met een terroristisch oogmerk, en ook de voorbereiding hiervan en de samenspanning hiertoe.

Lees verder