Strafrecht

Heb je een dagvaarding van het Openbaar Ministerie ontvangen om voor de rechtbank te verschijnen? Of heb je direct een strafbeschikking ontvangen van de officier? Ben je opgeroepen voor een verhoor op het politiebureau? Of is jouw rijbewijs ingenomen? Dan heb je te maken met het strafrecht. Ik kan je bijstaan in het contact met justitie en/of politie. Samen bespreken we de zaak en de strategie en ik probeer uiteraard strafvervolging te voorkomen of de gevolgen hiervan tot een minimum te beperken. Als strafrecht advocaat werk ik niet alleen in Enschede en omgeving maar door het hele land. 

Lees hieronder meer over de verschillende strafrecht expertises.

Strafrecht Expertises

Hieronder kun je verschillende items vinden over strafrecht waarin ik meer vertel over verschillen strafrechten en wat ik daarbij voor je kan betekenen. 

Onder Regulier strafrecht valt o.a. diefstal, geweldsdelicten, drugs, fraude/oplichting en meer. Bekijk via de onderstaande knop hoe ik jou kan helpen op het gebied van Regulier strafrecht.

Ik behandel ook Jeugdstrafrecht. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud, die in Nederland in aanraking komen met politie en justitie, vallen onder de regels van het jeugdstrafrecht.

Heb je ten onrechte in voorlope hechtenis gezeten en ben je vrijgesproken of is de zaak geseponeerd? Dan heb je recht op een schadevergoeding.

Als de officier van justitie besluit om een zaak niet te vervolgen of af te doen met een transactie of strafbeschikking, terwijl belanghebbenden vinden dat de zaak voor de rechter moet worden gebracht, kan een klaagschrift worden ingediend. Dit wordt Artikel 12 Procedure genoemd.

Onder Bijzonder strafrecht vallen zaken op het gebied van cybercrime, belastingfraude, verkeersdelicten en meer. Lees meer over bijzonder strafrecht middels de onderstaande knop.

Onder het overig strafrecht vallen allerlei zaken. Het kan hier gaan over bezwaar tegen het omzetten van een taakstraf, een weigering van teruggave van inbeslaggenomen zaken en meer.