Jolien, strafrechtadvocate, aangenaam

 Ik heb de laatste tijd weer aardig wat nieuwe volgers gekregen, tijd voor een herintroductie. Ik ben Jolien, sinds 7 jaar strafrechtadvocate. Via mijn account vind ik het leuk om meer over mezelf en mijn beroep te vertellen. Vanaf de middelbare school wist ik al dat ik advocaat wilde worden. Ik wilde mensen helpen en vond het recht interessant. Ik keek natuurlijk naar Amerikaanse advocatenseries als Ally McBeal en Law & Order en las met veel plezier de boeken van John Grisham. Maar ik was me er wel van bewust dat het rechtssysteem in Nederland anders werkt. Ik ging rechten studeren, maar had toen nog niet voor ogen dat ik strafrechtadvocate zou worden.

Persoonlijk contact

Ik ben afgestudeerd in het ondernemersrecht dat ook veel om economische delicten draait. Totdat ik in het begin van mijn carrière een tijdje met een collega die strafrecht deed meeliep. Toen kwam ik erachter dat het strafrecht veel en veel beter bij mij past. Daarin kan ik mensen helpen bij een eerlijk strafproces. Het persoonlijk contact is heel belangrijk voor mij. Bovendien is de omgang informeler dan in andere vormen van recht. Het pleiten in de rechtszaal vind ik het mooiste om te doen.

Recht op verdediging

Mensen vragen me wel eens of ik er geen moeite mee heb om verdachten van delicten bij te staan. Nee, dat heb ik niet. Ik kan daar heel professioneel mee omgaan. Iedereen heeft recht op verdediging, dat is een van de pijlers van ons rechtssysteem. Daar sta ik volledig achter. Ik vind het juist mooi om mensen bij te staan die mijn kennis en hulp nodig hebben. Ik heb nog nooit een zaak afgewezen omdat ik me bij het onderwerp niet prettig voelde.

Orde in de chaos

Ik ben bezig om me in fraudezaken te specialiseren. Dat sluit dan mooi weer aan bij mijn kennis over het ondernemersrecht. Strafrecht is heel dynamisch en onvoorspelbaar. Ik vind het leuk om orde in de chaos te scheppen. En dat is bij strafzaken natuurlijk ook vaak het geval. Geen dag is voor mij hetzelfde en dat maakt het dus nooit saai. Maar dat wist je al als je me al een tijdje volgt.

Op naar weer een chaotische week (zoals we wel gewend zijn).